Îngheață inflația investind deștept în imobiliare. Până la 31 decembrie poți bloca TVA 5% pentru apartamente noi de până la 140.000 de euro

BNR a prognozat o inflație de cel puțin 15% până la sfârșitul anului, pe fondul creșterii galopante a tarifelor la energie, carburanți, alimente, dar și scumpirii altor bunuri și servicii. Asta înseamnă și o devalorizare accentuată a depozitelor bancare, acolo unde dobânda oferită nu acoperă nici jumătate din rata inflației, ca să nu mai vorbim de comisioane și impozite. Având în vedere ritmul galopant al inflației, investițiile în imobiliare continuă să rămână unele dintre cele mai profitabile.

Apartamente de vânzare în Ploiești – noi și unice

Cu 98 de apartamente de vânzare în Ploiești, Bucegi 12 va redesena oferta în zona construcțiilor premium din Ploiești. Prin poziționare și dotări, apartamentele și birourile imobilului din centrul orașului creează în premieră o ofertă reală pentru cumpărătorii care pun pe primul plan siguranța, confortul și discreția.

Investiția în imobiliare te protejează de inflație

Pe final de an, acest tip de investiție este favorizată, pe termen scurt, și de modificările legislative care vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2023. Noile prevederi le garantează celor care semnează un contract sau ante-contract de vânzare-cumpărare menținerea TVA redus de 5% și pentru unitățile locative în valoare de până la 140.000 de euro.

Regula se va schimba după 1 ianuarie 2023, când TVA-ul pentru unitățile locative a căror valoare depășește 120.000 de euro va fi de 19%.

Modificările legislative îi avantajează pe cei care, până la finalul anului, vor semna acum un contract (sau ante-contract) pentru o construcție cu o valoare de până la 140.000 de euro, ei blocând în acest fel TVA la 5%.

Prin comparație, cei care vor semna pentru aceeași construcție după 1 ianuarie 2023, vor plăti TVA 19%, dacă aceasta depășește 120.000 de euro!

De asemenea, pentru anii viitori este prognozată o tendință de creștere a prețurilor în domeniul imobiliar, ca urmare a necesității alinierii lor la piața imobiliară europeană.

Sunt câteva dintre motivele pentru care specialiștii din domeniul financiar recomandă aproape în unanimitate în acest final de an investițiile în imobiliare, în special în construcții noi.

Acest tip de investiții rămân printre cele mai sigure și profitabile, protejând investitorul de inflație și lăsând să poată fi anticipate și diferite marje de profit, în funcție de investiție.

Studiu de caz

Un apartament cu două camere în blocul de apartamente și birouri de lux Bucegi12, care se construiește în vecinătatea Palatului Justiției din centrul Ploieștiului, costă acum 128.000 de euro, fără TVA.

Cei care vor încheia un antecontract până pe 31 decembrie vor plăti TVA de 5%, respectiv 6.400 de euro. După 1 ianuarie 2023, pentru același apartament, viitorul proprietar va plăti TVA de 19%, respectiv 24.320 euro. Doar de aici de aici rezultă o economie de 17.920 de euro pentru viitorul investitor.

Având în vedere ritmul anual de creștere al investițiilor în imobiliare pe piața locală a Ploieștiului care este estimat la aproximativ 20%, achiziția unui spațiu în acest imobil nu doar protejează investitorul de efectul inflației, dar poate aduce și profit.

Poziționarea unică, ultracentrală a construcției, dar și dotările speciale a acesteia printre care parcări subterane, trei lifturi dintre care unul de marfă și, în special, sistemul de climatizare bazat pe panouri solare și pompe de căldură, anticipează că valoarea investiției la finalizarea lucrărilor poate ajunge până la 30% din investiția inițială.

Prin comparație, pentru intervalul de timp de maximum doi ani în care va fi finalizat blocul Bucegi12, depozitele bancare cu greu își vor acoperi costurile de întreținere iar inflația va duce la o devalorizare semnificativă a acestora.

Persoanele interesate pot afla informații suplimentare despre vânzarea apartamentelor din Ploiești la telefon/watsapp: 0754 770 777 sau 0723 226 060. De asemenea, au la dispoziție atât adresa de e-mail contact@bucegi12.ro, cât și mesenger-ul paginii de Facebook a proiectului: https://www.facebook.com/Bucegi12CentralResidence.

Poziționare excelentă

Primul ansamblu rezidențial construit lângă Palatul de Justiție din Ploiești


Sugestii de amenajare

Imaginile cu amenajările interioare sunt gândite special pentru apartamentele noastre.

Informații despre proiect

Specificații tehnice apartamente

Specificații tehnice parcări

Solicită ofertă