A început construcția la buncărul antiatomic al blocului Bucegi12, din centrul Ploieștiului. Imagini spectaculoase, surprinse pe șantier

Lucrările de construcție la Bucegi12 Central Residence, blocul din zona centrală a Municipiului Ploiești, au intrat într-o nouă etapă. În paralel cu primul etaj al parcării subterane, constructorul a început execuția structurii de rezistență a viitorului adăpost ALA, proiectat să reziste inclusiv în cazul unor incidente nucleare.

Potrivit reprezentanților firmei Verytas, constructorul imobilului, acesta va fi unul dintre cele mai mari și sigure adăposturi de protecție civilă din  Ploiești. Încă din faza de proiectare buncărul fost gândit să reziste unor șocuri puternice, inclusiv unor cutremure de peste 9 Grade pe scara Richter.

Buncărul, a cărui structură de rezistență o puteți vedea în imagini, va fi amenajat la nivelul -2, și va avea o suprafață de peste 300 de metri pătrați. În caz de necesitate, aici se vor putea adăposti în condiții de siguranță un număr de până la 200 de persoane.

Adăpostul va fi dotat cu uși metalice special construite, care asigură etanșeitatea intrărilor și ieșirilor de salvare. Acestea se vor monta în pereții de beton armat și sunt testate să reziste la presiune – sarcină directă 21.600 daN (22000 kg forță) și sarcină indirectă 5040 daN (5100 kg forță ). Pereții adăpostului vor avea o grosime de 40 de cm.

El va fi dotat cu o instalaţie complexă de filtro-ventilaţie de ultimă generație, cu multiple filtre ce vor fi furnizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Adăpostul va avea șase grupuri sanitare de tip uscat, speciale pentru buncăre, precum și ieșiri laterale tip gură de lup în caz de urgență.

Vă prezentăm câteva imagini spectaculoase de pe șantier, cu lucrările de construcție al buncărului din subsolul blocului Bucegi 12 Residence:

Poziționare excelentă

Primul ansamblu rezidențial construit lângă Palatul de Justiție din Ploiești


Sugestii de amenajare

Imaginile cu amenajările interioare sunt gândite special pentru apartamentele noastre.

Informații despre proiect

Specificații tehnice apartamente

Specificații tehnice parcări

Solicită ofertă