fbpx

Bucegi 12 Central Residence

Fațada ceramică ventilată, o premieră pentru clădirile rezidențiale din Ploiești

Potrivit specialiștilor, fațadele ventilate din ceramică sunt sisteme de fațadă realizate exclusiv din materiale naturale brute ce combină tehnologia avansată cu caracteristicile unice ale ceramicii. În Ploiești, acest tip de fațadă va fi folosit în premieră pentru o construcție rezidențială, la construcția blocului de birouri și apartamente de lux Bucegi 12, care se construiește lângă Palatul de Justiție.

Apartamente de vânzare în Ploiești – încălzire în pardoseală și climatizare de ultimă generație

Apartamentele disponibile la vânzare în Ploiești, în blocul Bucegi 12 – proiect imobiliar dezvoltat de compania Verytas, beneficiază de un sistem de climatizare performant și economic.

Astfel, încălzirea se face prin pardoseală de la furnizorul UPONOR, iar pe timp de vară, climatizarea este asigurată printr-un sistem de ventilație de ultimă generație, implementat la nivelul întregului imobil, fiind eliminat disconfortul creat de aparatele clasice de aer condiționat. În plus, temperatura interioară la nivelul fiecărui apartament este setată automat, prin intermediul unui panou digital.

Cum funcționează sistemul, mai ales în sezonul temperaturilor extreme
Sistemul presupune ca între elementul structural al construcției și plăcile ceramice să fie introdus un strat termoizolator de vată minerală, dimensionat corespunzător zonei climatice în care este amplasată construcția.

Potrivit reprezentanților Facultății de Arhitectură din București, în sezonul cald, creșterea temperaturii din interiorul sistemului creează un „efect de coș de fum”, care împinge aerul în sus, reducând astfel temperatura peretelui clădirii.

Cu alte cuvinte, menține clădirea mai rece. În schimb, în lunile reci de iarnă, golul asigurat de fațada ventilată echilibrează temperatura peretelui exterior al clădirii, ceea ce reduce riscul de umiditate prin condens

Avantajele fațadei ventilate ceramice

Eficiența energetică

Costurile de încălzire/răcire a spațiului interior vor fi mult mai reduse, mai ales că Bucegi 12 beneficiază de un modern sistem de climatizare cu pompe de căldură.

Rezistența la intemperii

Plăcile ceramice își păstrează forma, indiferent de condițiile meteo, chiar și cele extreme: nu îngheață, nu se deformează pe timp de caniculă, își păstrează culoarea fiind rezistentă și la acțiunea factorilor chimici.

Izolație fonică

Sistemul permite o izolație fonică net superioară sistemului clasic de termoizolație folosit în majoritatea proiectelor imobiliare de tip rezidențial. Această soluție, în combinație cu tâmplăria exterioară de calitate și cu trei foi de sticlă termoizolantă, va reduce la zero nivelul zgomotului.

Astfel, apartamentele din blocul de birouri și apartamente de lux Bucegi12 vor fi în permanență o oază de liniște în centrul tumultos al orelor de vârf din Ploiești. În plus, modul de îmbinare previne infiltrarea apei de ploaie și zgomotul provocat de vânt.

Rezistența la incendiu

Materialele folosite pentru acest tip de fațadă, plăcile ceramice fiind ignifuge, permit încadrarea ei în clasa de combustibilitate A1.

Asta înseamnă, potrivit specialiștilor din domeniu, că în niciun stadiu al incendiului, chiar și într-un foc complet dezvoltat, nu promovează răspândirea focului și nu mărește sarcina termică. În comparație, polistirenul este considerat un produs care rezistă la aprinderea redusă a flăcării doar pentru o perioadă scurtă de timp.

În ceea ce privește partea estetică, fațadele ventilate ceramice rafinează construcțiile moderne, acest aspect consolidând principiul care a stat la baza proiectării blocului de apartamente și birouri de lux Bucegi12 din centrul Ploieștiului, acela de a deveni un simbol al noii arhitecturi a orașului.

Persoanele interesate pot afla informații suplimentare despre vânzarea apartamentelor din Ploiești la telefon/watsapp: 0754 770 777 sau 0723 226 060. De asemenea, au la dispoziție atât adresa de e-mail contact@bucegi12.ro, cât și mesenger-ul paginii de Facebook a proiectului.

Contactează-ne

Solicită o ofertă