Antecontractele pentru apartamente noi îți pot aduce profit imediat de 14%, din diferența de TVA. Modificările legislative intră în vigoare de la 1 ianuarie 2023

Guvernul a redus plafonul pentru cota de TVA de 5% la cumpărarea de locuințe. Astfel, de la 1 ianuarie 2023, nivelul maxim de preț va fi de 600.000 de lei (echivalentul a 120.000 de euro), față de 700.000 de lei (echivalentul a 140.000 de euro) cât este în prezent, pentru o locuință de cel mult 120 metri pătrați. Există însă și o veste bună pentru viitorii proprietari de locuințe, dar mai ales pentru micii întreprinzători din domeniu.

Apartamente noi de vânzare în Ploiești

Blocul Bucegi 12 Central Residence va avea 98 de apartamente noi de vânzare în Ploiești. Amplasamentul ultracentral, cu ieșire directă la Parcul Mihai Viteazul, finisajele de lux precum și o mulțime de alte facilități fac din apartamentele de vânzare din Bucegi 12 unele dintre cele mai râvnite din oraș.

Guvernul a prevăzut ca măsură tranzitorie aplicarea cotei de TVA de 5% pentru viitoarele locuințe în valoare de până la 140.000 de euro și cu o suprafață de 120 de mp dacă sunt încheiate antecontracte până la 1 ianuarie 2023. După această dată se va aplica o cotă TVA de 19% pentru locuințele noi, de peste 120.000 de euro.

Această ”portiță legislativă” este de luat în calcul în primul rând de către familiile care își doresc o locuință mai mare, pentru care de la 1 ianuarie 2023 pot plăti cu 14% mai mult (diferența de la 5%TVA, la 19% TVA.

Ea creează însă o oportunitate rară pentru micii investitori, și în special pentru persoanele fizice care au depozite bancare ce se devalorizează pe zi ce trece ca urmare a costurilor bancare și inflației. Aceștia își pot folosi depozitele pentru investirea în unități locative a căror suprafață va intra de la 1 ianuarie sub incidența majorării TVA.

Practic, oricare persoană care încheie un antecontract de vânzare cumpărare a unei unități locative care astăzi valorează până la 140.000 de euro, va beneficia din prima clipă a anului 2023 de o creștere cu 14% a valorii acesteia prin majorarea de TVA!

Această oportunitate le oferă micilor investitori oportunitate rară de a putea achiziționa unități locative în imobile care, deși au rate mari de creștere pe termen lung, unele chiar de până la 30% în doi ani, erau dificil de accesat pentru speculații pe termen scurt.

Studiu de caz: investiție în Bucegi 12 Central Residence Ploiești

Blocul de birouri și apartamente de lux Bucegi12 se construiește în zona zero a Ploieștiului, lângă Palatul de Justiție și parcul Mihai Viteazul. Pentru a înțelege mai bine acest mecanism și câștigul imediat, vă propunem ca studiu de caz un apartament cu două camere din acest imobil.

Acum, un apartament cu două camere, de aproximativ 65 de mp (suprafață construită) costă 128.000 de euro, fără TVA. Cei care vor încheia un antecontract până pe 31 decembrie vor plăti TVA de 5%, respectiv 6.400 de euro.

După 1 ianuarie, pentru același apartament, viitorul proprietar va plăti TVA de 19%, respectiv 24.320 euro. Rezultă un profit clar de 17.920 de euro/unitate locativă doar din diferența de TVA.

Bucegi12 este o investiție rentabilă și pe termen mai lung

În contextul în care analiștii pieței imobiliare estimează pentru următorii ani creșteri de până la 30% ale valorilor imobilelor din categoria ”de lux”, poziționarea și dotările fac din blocul de birouri și apartamente de lux Bucegi 12 Central Residence Ploiești o investiție cât se poate de atractivă și pentru investitorii pe termen lung.

Imobilul, care va avea două niveluri subterane de parcări, buncăr anti-atomic, parcare supraterană și se va ridica pe zece etaje, este proiectat să reziste la un cutremur de 9,2 grade pe Richter.

Dotările de cu echipamente de ultimă generație în domeniul sistemelor de climatizare – va fi primul bloc din Ploiești dotat cu panouri solare, pompe de căldură și fațadă parțial ventilată, vor duce la costuri reduse de întreținere și vor reda un aspect spectaculos al construcției.

În plus, aceste dotări standard vor transforma Bucegi12 Central Residence într-un simbol arhitectural al Ploieștiului, fapt care se va reflecta pozitiv asupra creșterii valorii banilor investiți într-un birou sau apartament aici.

Persoanele interesate pot afla informații suplimentare despre vânzarea apartamentelor din Ploiești la telefon/watsapp: 0754 770 777 sau 0723 226 060. De asemenea, au la dispoziție atât adresa de e-mail contact@bucegi12.ro, cât și mesenger-ul paginii de Facebook a proiectului: https://www.facebook.com/Bucegi12CentralResidence.

Ce prevede OG 16/2022 privind modificarea Codului Fiscal

Ordonanța de Guvern nr 16/2022, prin care a fost modificat Codul Fiscal, de la 1 ianuarie 2023, prevede la articolul 291: ”se va aplica cota redusă de 5% a TVA-ului pentru livrarea de locuințe care au o suprafață utilă de maximum 120 mp, exclusiv anexele gospodărești, a căror valoare, inclusiv a terenului pe care sunt construite, nu depășește suma de 600.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adăugată, achiziționate de persoane fizice în mod individual sau în comun cu altă persoană fizică/alte persoane”.

Poziționare excelentă

Primul ansamblu rezidențial construit lângă Palatul de Justiție din Ploiești


Sugestii de amenajare

Imaginile cu amenajările interioare sunt gândite special pentru apartamentele noastre.

Informații despre proiect

Specificații tehnice apartamente

Specificații tehnice parcări

Solicită ofertă