APARIȚIE MEDIA OBSERVATORULPH.RO: Un milion de kilograme de fier beton, 8.000 metri cubi de beton și multă experiență – rețeta construcției unui bloc de apartamente noi și birouri în centrul Ploieștiului ce va rezista la cutremure de până la 9,2 pe Richter

În centrul Ploieștiului, pe strada Bucegi 12, lângă Inspectoratul de Stat în Construcții și Palatul de Justiție, se construiește un bloc de apartamente noi și birouri proiectat să reziste la cutremure de până la 9,2 grade. Cum poate constructorul să atingă acest parametru? În afară de soluția arhitectonică spectaculoasă, la structura de rezistență se vor folosi un milion de kilograme de fier beton și 8.000 mc de beton.

Apartamente de vânzare în Ploiești – gândite pentru liniște și confort

Apartamentele scoase la vânzare în Ploiești, pe strada Bucegi 12, de către dezvoltatorul Verytas sunt nu doar sigure – clădirea fiind proiectată să reziste la cutremure de 9,2 grade pe scara Richter, ci și foarte confortabile. La construcția lor au fost folosite materiale de ultimă generație, cum ar fi blocurile Silka – sistemul inovativ de amortizare a sunetului produse de Ytong, care nu permite intrarea zgomotelor în locuință, sau sistemul termopan Salamander Blue Evolution 92 geam tripan, puternic fonoizolant.

Ajuns deja la nivelul al doilea, blocul de apartamente noi și birouri Bucegi 12 va avea o structură de rezistență impresionantă. ”Pentru construirea blocului Bucegi 12 se vor folosi aproximativ un milion de kilograme de fier beton și 8.000 mc de beton”, au transmis reprezentanții Verytas, compania care este constructor și investitor al proiectului imobiliar al cărui termen de finalizare este vara anului viitor.

O bună parte din aceste materiale de construcție au fost deja folosite în fundația imobilului, căreia i s-a acordat o importanță deosebită. Astfel, la începuturile șantierului au fost forați numeroși stâlpi de beton până la adâncimea de 12 metri, cu o grosime de peste o jumătate de metru pentru a ranforsa suplimentar perimetrul lucrărilor.

Abordarea echipei de arhitecți și ingineri de structuri care coordonează lucrările de construcție a imobilului este aceea ca viitorul bloc nu doar să se integreze armonios în zonă, ci să constituie și un element de siguranță pentru locatari și vecini deopotrivă.

În cele câteva luni de la demararea proiectului, printr-un efort susținut al echipei de ingineri și ”structuriști” cu experiență în domeniu, au fost construite parcările subterane și un buncăr anti-atomic cu o capacitate de 200 de persoane, care îl plasează printre cele mai mari adăposturi de protecție civilă care vor fi funcționale în Ploiești.

Împreună cu sistemul inteligent de administrare a utilităților, parcarea subterană și adăpostul civil vor face din subsolul clădirii una dintre cele mai sigure zone din centrul orașului în situația unor evenimente nedorite.

Persoanele interesate pot afla informații suplimentare despre vânzarea apartamentelor din Ploiești la telefon/watsapp: 0754 770 777 sau 0723 226 060. De asemenea, au la dispoziție atât adresa de e-mail contact@bucegi12.ro, cât și mesenger-ul paginii de Facebook a proiectului: https://www.facebook.com/Bucegi12CentralResidence.

Articolul a fost publicat în data de 06.02.2023 pe observatorulph.ro

Poziționare excelentă

Primul ansamblu rezidențial construit lângă Palatul de Justiție din Ploiești


Sugestii de amenajare

Imaginile cu amenajările interioare sunt gândite special pentru apartamentele noastre.

Informații despre proiect

Specificații tehnice apartamente

Specificații tehnice parcări

Solicită ofertă