Apariție media observatorulph.ro: Pompe de căldură alimentate de panouri solare, elemente de fațadă ventilată și parcări subterane cu stații electrice – răspunsul la criza energetică a constructorului unui bloc de apartamente premium din centrul Ploieștiului

În contextul în care peste 50.000 de apartamente din Ploiești nu au apă caldă, iar toate prognozele indică faptul că prețul energiei va crește exploziv în viitorii ani, un dezvoltator imobiliar investește în soluții inteligente. Pentru a proteja viitorii locatari de șocurile pieței, inclusiv de creșterea costurilor de întreținere, Verytas Plus Construct, dezvoltatorul care construiește proiectul Bucegi 12, din centrul orașului, a inclus, încă din faza de proiect, dotarea acestuia cu pompe de căldură și panouri solare.

Apartamente de vânzare în Ploiești – pompe de căldură

Apartamentele de vânzare în blocul Bucegi 12 din centrul Ploieștiului au un sistem de climatizare performant. Acesta este acționat prin intermediul pompelor de căldură, iar consumul de energie este parțial asigurat de panourile solare amplasate pe terasele blocului. În felul acesta, costurile de întreținere a locuințelor va fi unul redus, iar confortul locatarilor maxim.

Imobilul, a cărui construcție a început luna trecută, va fi primul de aceste dimensiuni din Ploiești, dotat cu sistem de climatizare bazat pe pompe de căldură și energie solară. Asta înseamnă că, atât căldura (prin pardoseală), cât și aerul rece din timpul verii, vor fi furnizate independent, pentru fiecare cameră din apartamente, printr-o simplă apăsare de buton.

Astfel, confortul sporit al viitorilor locatari va avea și un cost mult mai mic decât al proprietarilor de apartamente clasice.

Conform specialiștilor care lucrează la proiect, proprietarul unui apartament din blocul Bucegi12 va cheltui cu aproximativ 30% mai puțin decât cel al unui apartament într-un proiect standard. În plus, locatarii nu vor avea grija apei calde, fiind independenți de sistemul centralizat de termoficare.

O nouă premieră benefică viitorilor proprietari este că Bucegi12 este primul bloc rezidențial de aceste dimensiuni dotat cu fațadă parțial ventilată. Conform specialiștilor implicați în construcție, aceasta va funcționa ca o barieră termică atât pe timp de vară, cât și în sezonul rece, asigurând o climatizare naturală constantă în interiorul apartamentelor.

Articolul a fost publicat în data de 08.08.2022 pe observatorulph.ro

Poziționare excelentă

Primul ansamblu rezidențial construit lângă Palatul de Justiție din Ploiești


Sugestii de amenajare

Imaginile cu amenajările interioare sunt gândite special pentru apartamentele noastre.

Informații despre proiect

Specificații tehnice apartamente

Specificații tehnice parcări

Solicită ofertă